Close

Informatie Les en Docent

De Lessen

Het belangrijkste van de lessen bij Gitaarles Veldhoven is wat de leerling wil. Je leert het beste en het snelste als je speelt wat je leuk vindt. Een goede start op je nieuwe instrument of scheurende solo’s? Akkoorden om je eigen zang te begeleiden, of je techniek verbeteren? Vanuit jouw startpunt kijken we naar wat je moet leren om je doel te bereiken.

De lessen zijn geschikt voor beginners zowel als gevorderden, en van jong tot oud.

Bij duolessen leer je met en van elkaar. We kijken er altijd naar om de juiste leerlingen bij elkaar te plaatsen, gebaseerd op leeftijd en niveau en interesses/stijl. De duolessen zijn dan ook alleen op basis van beschikbaarheid van een geschikte ‘buddy’. Heb je zelf al een buddy voor de lessen? Prima! Meld je samen aan en we kunnen direct aan de slag!

De Docent

Ik ben Rick Fokkinga, 32 jaar. Ik speel sinds mijn 9e levensjaar gitaar en heb dit in eerste instantie mijzelf aangeleerd.  Later heb ik bij lessen van verschillende leraren en op verschillende instanties mijn kennis uitgebreid. Ik ben begonnen op een akoestische gitaar met nylon snaren, ben al snel overgestapt via western gitaar naar elektrisch gitaar en basgitaar. Later zijn daar nog meer snaarinstrumenten aan toegevoegd zoals mandoline, viool, banjo en ukelele.

Vanaf mijn 15e jaar heb ik met verschillende bandjes (o.a. Folkaholics) stad en land afgereisd voor allerlei verschillende optredens. Van rokerige kroegjes en jeugdsozen tot grote festivals zoals Festiland en Cult en Tumult. De teller staat op dit moment rond de 400 optredens. Daarnaast heb ik de nodige ervaring opgedaan met het opnemen van demo’s en cd’s, van geheel ‘doe-het-zelf’ tot in professionele studio’s.

Ook vanaf mijn 15e ben ik verschillende personen les gaan geven. Eerst hier en daar als vriendendienst, maar dit groeide al snel uit tot een flink aantal leerlingen. In 2013 ben ik uiteindelijk voor mezelf begonnen onder de naam Gitaarles Veldhoven

Mijn favoriete muziekstijlen om zelf te spelen zijn rock, blues en (Ierse) Folk. Maar dat betekend niet dat ik niet uit de voeten met pop, metal en jazz!

“Sometimes you want to give up the guitar, you’ll hate the guitar. But if you stick with it, you’re gonna be rewarded.” 

Jimi Hendrix

“I wanted to connect my guitar to human emotions.” 

B. B. King

“I never wanted to sing. I just wanted to play rhythm guitar – hide in the back and just play.” 

Kurt Cobain